De cover van je Insta-highlights aanpassen ZONDER ze in je story te zetten!

Instagram hoogtepunten aanpassen
Foto: kaboompics
Je herkent het vast wel; je wil een mooie cover toevoegen aan de hoogtepunten van je Instagramstories (of je huidige covers vervangen), maar er is niks zo irritant om 8 compleet nutteloze stories te plaatsen. Dit is ook helemaal niet nodig! Ik ga je uitleggen hoe je de covers van de Instagram hoogtepunten aanpast zonder ze allemaal in je story te moeten zetten.

Ik zat vandaag op mijn luie zondag uren lang door Instagram te scrollen en kwam weer eens een reeks afbeeldingen in een story tegen die bedoeld waren om als cover in te stellen voor de highlights/hoogtepunten. ZUUUUUCHT! Ik vind dat zo’n onzin om naar te moeten kijken… En ik ben vast niet de enige die dat vindt.

Note: Op mijn website vind je affiliatelinks. Wanneer je via een van deze linkjes of banners een aankoop doet bij de webshop ontvang ik hier mogelijk een commissie voor. Jij merkt hier helemaal niks van en het kost je ook nooit wat extra’s. THANKS als je mij en mijn blog op deze manier support 🙂 Meer info? Klik hier.

Instagram hoogtepunten aanpassen

Zelf heb ik recentelijk ook mijn Instagram profiel helemaal omgegooid en wilde deze covers dus ook AB-SO-LUUT niet in mijn stories hebben. Na een beetje speurwerk kwam ik er achter dat dat inmiddels ook helemaal niet meer hoeft. Dus hierbij een mini-tutorial zodat jullie die ook never nooit niet meer hoeven te doen 🙈

Lees ook: Social media detox – 48 uur zonder social media

Stap 0

Yep, we beginnen even bij stap 0, want om van die mooie covers in te stellen moet je ze natuurlijk wel hebben. Ik gebruik hiervoor de GRATIS app ‘Highlight Cover Maker for Instagram – Storylight’. Super makkelijk in gebruik en veel keuze in pictogrammen & stijlen in het gratis gedeelte van de app. Enige nadeel is dat je wel vast zit aan de pictogrammen die ze aanbieden, maar als je een beetje de algemene categorieën wil hebben is dat geen probleem. Er zijn meer van dit soort gratis apps te vinden.

Geen zin om zelf aan de slag te gaan, of kun je op deze apps niet de style vinden die bij jou past? Neem dan eens een kijkje op Etsy. Hier kun je al voor een paar euro een heel pakket met Instagram highlight icons kopen. Vaak kun je die na aanschaf ook nog verder personaliseren. Om je op weg te helpen heb ik mijn Etsy Instagram Highlight Faves voor je verzameld.

Stap 1

Nadat je alle pictogrammen hebt die je wil gaan gebruiken, ga je natuurlijk naar de Instagram-app. Ga naar je profiel en houd het hoogtepunt die je wil gaan bewerken ingedrukt. Kies dan voor ‘Hoogtepunt bewerken’. (Wil je de cover van een nieuw hoogtepunt instellen, sla dan eerst een story op die je hier in wil hebben en bewerk dit hoogtepunt dan vanuit je profiel zoals hiervoor beschreven).

Stap 2

Bij het bewerken van je hoogtepunt kies je voor het bewerken van de omslag. Je ziet daar je huidige cover afbeelding en onderin een rij met de stories die al in dat hoogtepunt zitten. MAAAAARRRRR, vóór die foto’s zie je het icoontje van een lege foto: je camerarol!!!

Instagram hoogtepunten aanpassen

Klik daarop en kies de cover die je wil instellen. Even checken of je cover mooi in het midden staat et voilla! Een prachtige cover zonder dat je andere mensen lastig hoeft te vallen met onnodige stories.

Bekijk ook: