Gecancelde reis door Corona

Op het moment dat deze post online komt had ik eigenlijk op Bali moeten zitten. Een reis waar ik voor had gespaard en al maanden naar uitkeek. 

In november boekte ik de reis; 16 dagen naar Bali en Lombok, met een groep leeftijdsgenoten die ook alleen op reis wilden gaan (een zogeheten singlesreis, wat een naam, haha). Aan de ene kant super spannend, op reis met mensen die je niet kent, naar een plek waar je nog nooit bent geweest. Maar ik was vooral ook heel benieuwd. Ik had zin in het leren kennen van nieuwe mensen en vooral zin in het bezoeken van alle mooie plekken. 

Waar ik stiekem het allermeest naar uitkeek was de activiteit die als volgt werd omschreven op de website van de reisorganisatie: “Je kunt heerlijk uitrusten aan het strand, maar ook in de vroege morgen een boottocht maken op zoek naar dolfijnen.” Ik krijg elke keer kippenvel als ik daaraan denk, wilde dolfijnen zien! Ook keek ik uit naar de dagen die we aan het strand zouden doorbrengen, waaronder het strand van een van de Gili eilanden.

Maar helaas, de reis gaat voorlopig niet door, dus ook de dolfijnen en mooie stranden moeten wachten…

Toen het Corona-virus een serieus ding begon te worden in Nederland en ik thuis zat, wist ik dat dit eraan zat te komen. Toch baalde ik enorm toen DE mail kwam. “Je reis gaat niet door”. Slik. Het liefste wilde ik de reis zo snel mogelijk naar een andere datum omboeken. Dan zou ik weer een datum hebben om naar uit te kunnen kijken. Maar hoe langer het Corona-virus door de wereld blijft zweven, hoe lastiger het wordt om op dit moment al een datum te prikken. Want wanneer kunnen we weer veilig op reis? Gaat september lukken? Of kunnen we pas in 2021 weer écht op reis. Het blijft afwachten.

Op dit moment ben ik maar ontzettend veel inspiratie aan het opdoen over Bali op Pinterest (klik voor mijn inspiratie bord over Bali) zodat ik nóg meer uit de reis kan gaan halen en het enthousiasme kan vasthouden.

Bekijk ook: