Geld verdienen met online shoppen? Zo doe ik dat!

Iedereen doet het: online shoppen. Lekker met je laptop op schoot door de vele sites heen scrollen en dat digitale winkelmandje volgooien met alles wat maar leuk is. Hoppa, heerlijk! Maar wist je dat je met deze aankopen ook geld kan verdienen? Nee? Ik eerst ook niet, maar nu ik het weet zou ik willen dat ik dit veel eerder had ontdekt!
Geld verdienen met EuroClix
Afbeelding: Kaboompics

Via Pinterest zag ik de term EuroClix al een paar keer voorbij komen in posts en blogs en dat maakte me ergens wel nieuwsgierig. Maar tijd om uit te zoeken wat het was, of het iets voor mij zou zijn en of je er nou écht leuk geld mee kan verdienen maakte ik eigenlijk nooit. Ook waren de verhalen die ik las meestal van mensen die het al jaaaaren deden. Die hadden er inmiddels wel wat aan verdiend natuurlijk.

Of het als starter iets is om aan te beginnen, daar had ik me eigenlijk nooit in verdiept. Tot een maand geleden. En ik deel graag mijn eerste ervaring met je!

Note: Op mijn website vind je affiliatelinks. Wanneer je via een van deze linkjes of banners een aankoop doet bij de webshop, ontvang ik hier mogelijk een commissie voor. Jij merkt hier helemaal niks van en het kost je ook nooit wat extra’s. THANKS als je mij en mijn blog op deze manier support 🙂 Meer info? Klik hier.

EuroClix in het super kort: Je spaart met verschillende handelingen ‘Clix’, digitale punten. 1.000 punten staat gelijk aan 10 euro en dit is het minimale bedrag wat je kunt laten uitbetalen. Je kunt ook doorsparen, waardoor je meer geld krijgt voor het aantal Clix (bij 5.000 Clix krijg je bijvoorbeeld geen €50,- , maar €70,-).
Je verdient de Clix onder andere met het klikken op linkjes in e-mails, het invullen van vragenlijsten én wanneer je via een aangesloten webshop iets koopt. Huh? Ja, echt!

Aan de slag

Bij het aanmelden krijg je al 150 punten cadeau (yes, dat is een lekker begin!) en ook met het invullen van je gegevens verdien je al een paar Clix.

Door het beantwoorden van een aantal vragenlijsten op je profiel over jouw leven (denk aan financieel, werk en huishouden), waar je ook Clix voor krijgt, kunnen ze je vragenlijsten gaan toesturen waarbij jij tot de doelgroep hoort. Voor het invullen van deze lijsten krijg je ook weer Clix (uit ervaring rond de 100 per lijst, afhankelijk van de lengte ervan).

Bij het voltooien van alles wat je over jezelf kan invullen staat de Clix teller al op 260.

Clix verdienen met online shoppen!

Zoals gezegd krijg je ook Clix wanneer je bij aangesloten webshops/bedrijven iets besteld. Een aantal voorbeelden van deze webshops zijn Hema, BCC, Thuisbezorgd (OMG, als ik dat eerder had geweten…), MediaMarkt, De Bijenkorf en ASOS. Zeker grote namen dus!

Per webshop staat op de site van EuroClix hoeveel je krijgt. Vaak is dit een percentage van je aankoopbedrag omgerekend in Clix (dit verschilt per bedrijf en kan bijvoorbeeld 0,3% zijn, of 2,4%. Sommigen rekenen een x aantal Clix per 5 of 10 euro wat je uitgeeft op de site). Het is dus niet zo dat je de helft van het geld van dat leuke jurkje of die broodrooster terugverdient, maar als je toch iets gaat bestellen, waarom dan niet via deze weg en er een klein beetje op verdienen? Zonde om dat mis te lopen!

Clix verdienen op de site van EuroClix

Wat vind ik er tot nu toe van?

Ik ben nu een maand onderweg en op de eerste dag, bij het invullen van alle gegevens/persoonlijke vragenlijsten én mijn eerste echte vragenlijst, had ik al 360 Clix binnen. Dat geeft best een lekker gevoel!

In de dagen daarna heb ik gemerkt dat het na de vliegende start toch iets langzamer gaat. Veel acties worden eerst ‘gereserveerd’ en op een later moment gecontroleerd en/of toegekend. Ze checken dan pas na een bepaalde periode of je je écht hebt ingeschreven voor die nieuwsbrief (niet te snel weer uitschrijven dus ;-)) en of je betaling bij de webshop is doorgekomen (en de webshop dit ook heeft doorgegeven aan EuroClix). Dit kan wel 30 dagen duren…

In je eerste maand kan er dus nog wat saldo op ‘gereserveerd’ staan. Wanneer je een tijdje bezig bent zul je deze vertraging uiteindelijk niet meer merken en blijft je saldo rustig oplopen.

Wat verdiende ik in de eerste maand?

Om je een indicatie te geven wat je in een maand kan doen en verdienen (en ik heb lang niet alle functies gebruikt):

  • In mijn eerst maand kreeg ik 32 mails waar ik 1 Clix per mail voor kreeg. Dit komt neer op ongeveer 7 mails per week.
  • Ik deed mee aan 7 vragenlijsten. Ik kreeg meer uitnodigingen, maar viel soms na een paar vragen toch buiten de doelgroep (Ja sorry, ik drink geen koffie. NEXT…)
  • De bestelling die ik bij het aangesloten Greetz deed moest eerst worden goedgekeurd (dit duurde een halve maand) en voor de €3,86 die ik online uitgaf kreeg ik 9 Clix.
  • Ik deed een bestelling bij Thuisbezorgd (12 Clix voor een bestelling van €18,-).
  • Daarnaast gebruikte ik een zoekmachine waarmee je Clix kunt verdienen (max. 5 per dag, wat toch beter aantikt dan de mailtjes). Deze Clix worden wel pas aan het einde van de maand in 1x bijgeschreven, dus hier moet je even op wachten. Ik spaarde hier 70 Clix mee in de eerste maand, niet het maximale dus, maar toch wel lekker!

Leuke extraatjes

EuroClix organiseert ook een wekelijkse online loterij. Deelname is gratis en elke dag kun je via de site een lot activeren. Om 00.00 uur op maandag verdelen ze ruim 2.300 prijzen, van 2.000 keer 1 Clix tot de hoofdprijs van 500 Clix. Ik heb tot nu toe bijna elke dag meegedaan en 1x 1 Clix gewonnen. Geen vetpot, maar ik vind het wel een leuke manier om kans te maken op een extraatje!

Aftellen op de site van EuroClix voor de wekelijkse loterij

Het is ook mogelijk om je Clix wat te verhogen door in te gaan op de aanbiedingen van bedrijven die worden gedaan. Bijvoorbeeld het aanmaken van een account bij de online streamingsdienst Pathé Thuis (die had ik al) of het overstappen van verzekering. De aanbiedingen krijg je per mail en met een bezoek aan de site van de aanbieder krijg je vaak 1 Clix (dit zijn de eerder genoemde 32 mails die ik kreeg). Ga je in op de deal, dan krijg je dus meer Clix.

Het aanmaken van het account bij Pathé Thuis zou iets zijn wat ik gedaan zou hebben als ik het account nog niet had, maar het overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappijen niet. Ik ben in deze maand dan ook niet op een aanbod in gegaan en denk ook niet dat dit iets is wat ik snel zou doen.

Na deze eerste maand staat mijn teller op 855 Clix. Dit staat volgens het overzicht voor €11,11 euro.

Overzicht saldo EuroClix
(Note: De 70 Clix die ik deze maand via de zoekmachine spaarde staan hier nog niet bij)

Aanrader, of toch niet?

Oké, je wordt hier niet rijk door, maar als je een beetje actief de mailtjes bijhoudt, het leuk vindt om je mening te geven in de vragenlijsten én via EuroClix naar de webshop gaat waar jij even helemaal los wil gaan (mits deze aangesloten is), dan kan dit wel een leuk zakcentje opleveren om iets leuks mee te doen! Als je het niet doet, loop je in mijn ogen toch gratis geld mis ;-), dus zou ik lekker rustig geld gaan sparen op deze manier. Ik blijf na deze maand ook zeker actief!

Het is wel handig om van te voren een beetje een inschatting te maken of jij interessant bent voor de makers van de vragenlijsten. Dit is toch wel het ding waar je het snelste je Clix mee verdient. Wanneer je bijvoorbeeld de boodschappen thuis doet, vaak met de trein reist, of beslist over zaken als het internet in huis en de verzekeringen, zul je interessant zijn en dus ook vaker een vragenlijst kunnen invullen die je rond de 100 Clix per keer opleveren. Daarmee blijft het sparen gelijk wat leuker en zit je na ongeveer 10 lijsten al op je eerste 1.000 Clix.

Ook aan de slag? Let’s go!

Wil je na het lezen van mijn ervaring gaan kijken of EuroClix ook iets voor jou is? Dan zou ik het heel leuk vinden als je via mijn link naar de aanmeldpagina van EuroClix gaat. Op die manier krijg ik namelijk ook 150 Clix door jouw aanmelding en daar maak je mij erg blij mee :-).

Ben jij na het aanmelden en uitproberen ook helemaal enthousiast over EuroClix? Dan kun jij ook jouw vrienden gaan uitnodigen en hier Clix voor krijgen. – Aanmelden én deelnemen is helemaal gratis.

Bekijk ook: