REVIEW: Make-up removing doekjes van HEMA

Sinds een paar maanden verkoopt de HEMA een set van 3 gezichtsreinigingsdoekjes. Met deze doekjes kun je make-up verwijderen (of gewoon je gezicht schoonmaken) met alleen dit doekje en (warm) water.

Sinds een paar maanden verkoopt de HEMA

Toen ik dit product voorbij zag komen op Instagram en vele positieve reacties in de comments las, besloot ik om dit ook te kopen. Inmiddels gebruik ik de gezichtsreinigingsdoekjes een paar maanden en ik deel graag mijn ervaring hierover met jou!

Note: Dit artikel bevat affiliatelinks. Wanneer je via een van de linkjes of banners in dit artikel een aankoop doet bij de webshop, ontvang ik hier mogelijk een commissie voor. Jij merkt hier helemaal niks van en het kost je ook nooit wat extra’s. THANKS als je mij en mijn blog op deze manier support 🙂 Meer info? Klik hier.

Verpakking – Wat krijg je?

Het product zit verpakt in een plastic verpakking. Dit is iets wat ik erg jammer vind. Een herbruikbaar product die wegwerp doekjes en make-up remover moet vervangen, heeft in mijn ogen de bedoeling om een duurzame oplossing te zijn. Naar mijn mening hadden ze beter voor een mooie (gerecycelde) kartonnen verpakking kunnen gaan.

In de verpakking vind je 3 dezelfde doekjes van 15 x 20 centimeter. Ze komen (op dit moment) alleen in de standaard kleurencombinatie grijs, zachtroze en roze.

Gebruik – Hoe werkt het?

Met slechts het doekje en (warm) water verwijder je heel makkelijk je make-up. Zelfs waterproof mascara gaat er echt prima af. Na gebruik kun je de doekjes wassen in de wasmachine en hergebruiken.

Ik vind de gezichtsreinigingsdoekjes super fijn, maar wel vrij groot. Ik vouw ze dan ook een paar keer dubbel om zo een wat kleiner oppervlak te hebben waarmee ik mijn gezicht schoonmaak. Op deze manier kun je het doekje ook een paar dagen achter elkaar gebruiken doordat je steeds maar een klein stukje van het doekje gebruikt.

In een van de comments las ik (voor ik het product had gekocht) dat iemand ze ook te groot vond en de doekjes in kleinere stukjes had geknipt. Ik heb dit zelf ook bij een van de doekjes gedaan, maar merkte dat deze dan gelijk beginnen te rafelen en ik elke keer onder de pluisjes zat als ik ze op die manier gebruikte. Dat is dus geen aanrader… (vandaar dat je ook maar 2 doekjes op de foto’s ziet, de andere is helaas in de prullenbak beland 😂)

Op de label staat dat je de doekjes op 40 graden kan wassen in de wasmachine. Op de 2 roze doekjes blijf je de resten van de mascara wel een beetje zien.

Gezichtsreinigingsdoekjes van de HEMA

Plus- en minpunten

PLUS:
– Je hebt geen reinigingsproduct nodig (ik heb zelf een gevoelige huid die bij veel producten gelijk moord en brand begint te schreeuwen, dus dit is ideaal!)
– Zonder moeite je (waterproof) make-up verwijderen
– Doekjes zijn heel zacht en daardoor fijn voor je gezicht
– Kan prima mee in een normale dagelijkse/wekelijkse was

MIN:
– De plastic verpakking
– Afmeting van de doekjes
– Ze worden niet helemaal schoon

Conclusie

Ik ben zelf tevreden over deze gezichtsreinigingsdoekjes en gebruik het niet voor niks al een tijdje. Het helpt mij om geen zakken vol met wattenschijfjes te gebruiken (heuj, groene keuze!) en ook is mijn huid rustiger doordat ik geen reinigingsproduct meer nodig heb (uiteraard nog wel gewoon gezichtsverzorging na de reiniging). Het is wel zo dat ik zelf echt geen dikke lagen met foundation of andere zware producten gebruik, dus of de doekjes daarmee ook lekker combineren kan ik je niet vertellen. Ik verwacht dat je ze dan iets sneller zou moeten wassen. Voor €4,50 lijkt het me zeker het proberen waard 🙂

Producten in dit artikel

Gzeichtsreiningsdoekjes van de HEMA
Klik op de afbeelding om direct naar de productpagina te gaan!
Bekijk ook: