Slapen in een Volkswagen busje in Hotel Not Hotel

Op zoek naar een bijzondere plek om te overnachten tijdens een weekendje Amsterdam? Altijd al eens in een oud Volkswagen busje willen slapen? Of in een oude tram die écht heeft rondgereden? Dat kan allemaal in dit bijzondere hotel!

Note: Op mijn website vind je productlinks. Wanneer je via een van deze linkjes of banners een aankoop doet bij de webshop/dienst, ontvang ik hier mogelijk een kleine commissie voor. Jij merkt hier helemaal niks van en het kost je ook nooit wat extra’s. MEGA THANKS als je mij en mijn blog op deze manier support 🙂 Meer info? Klik hier.

In Amsterdam Oud-West, om de hoek van de Kinkerstraat en de Foodhallen, staat Hotel Not Hotel. Deze naam is perfect gekozen, want ja, het is een hotel, maar het is alles behalve een standaard hotel.

Buitenkant Casa No Casa kamer en interieur Whitey the White kamer
Casa No Casa (links) en interieur Whitey the White kamer (rechts)

Bijzondere kamers

Het overnachten in dit hotel is echt een feestje en een ervaring op zich.
Elke hotelkamer in dit hotel is uniek en een echt kunstwerk. Bij het inchecken geeft het personeel je graag een rondleiding langs alle verschillende kamers, om te eindigen bij jouw eigen bijzondere kamer. Deze kamer kun je bij het boeken zelf uitkiezen, het is dus geen verrassing welke kamer je krijgt.

Er zijn bijvoorbeeld 2 kamers die helemaal in de stijl zijn van een ‘Spaanse casa’. Ook zijn er 2 kamers te vinden in een New Yorkse Skyscraper. Andere opties zijn onder andere de ‘Invisible rooms’ en ‘The Blue House’.

Ik heb zelf overnacht in een van de kamers die zich achter een enorme boekenkast bevinden. Hier zitten verschillende kamers achter met allemaal verschillende groottes en uitstralingen. Ik koos voor de ‘Whitey the White’ kamer. Deze kamer zit dus achter de boekenkast verstopt en heeft uitzicht over de Witte de Withstraat, met een raam waar het zonlicht echt super mooi doorheen komt! Door de unieke kamers hebben niet alle kamers een raam met uitzicht op buiten, maar slechts een raam waarmee je in het hotel kijkt.

Slapen in een oude tram of Volkswagen busje
De tram en het Volkswagen busje

Zijn deze kamers je nog niet gek of uniek genoeg? Dan heeft dit hotel nog 2 ultieme eye-catchers voor je in de aanbieding: Een tram en een oud Volkswagen busje. Beide voertuigen hebben echt rondgereden en zijn nu vakkundig omgetoverd tot bijzondere 2 hotelkamers die midden in het hotel staan. Met gordijntjes zorg je voor de nodige privacy in de kamer.

Lees ook: STAYcation in Hotel Jakarta Amsterdam

Doordat de kamers allemaal zo speciaal zijn, hebben de meeste kamers geen eigen badkamer/wc/wasbak. Hiervoor is een gedeelde badkamer beschikbaar, die helemaal prima is.

Gedeelde badkamer

Door de soms kleine kamers en de gedeelde badkamer heeft dit hotel de sfeer van een gezellig hostel, maar dan zonder de slaapzalen. Overal in het hotel zijn leuke zitjes gemaakt waar je een drankje kunt drinken, een spelletje kunt spelen of gewoon gezellig met elkaar kan kletsen.

Eten en drinken

Naast Hotel Not Hotel ligt het Thaise restaurant en cocktailbar Kevin Bacon. Ofja, naast…… Het hotel en Kevin Bacon zijn met een binnendeur met elkaar verbonden. Als hotelgast kun je hier dus gemakkelijk eten en na íets te veel cocktails kun je letterlijk naar je kamer kruipen.

Kevin Bacon verzorgt ook het ontbijt van het hotel en biedt een standaard vegetarische optie en een optie met vlees. Ook kun je van het menu een eigen ontbijt samenstellen. Indien gewenst brengen ze het op je kamer, of kun je dit bij een van de gezellige zitjes in het hotel opeten.

Secret Bookcase kamers
Secret Bookcase kamers bevinden zich achter de enorme boekenkasten, waar je ook gezellig kunt zitten

Zie jij jezelf al helemaal tot rust komen in het Volkswagen busje? Of in een van de andere fantastische kamers? Via deze link kom je direct bij het hotel uit op Booking.com. Hier kun je ook alle andere beschikbare kamers in dit hotel van binnen bekijken (aanrader!).

Slapen in een Volkswagen busje
Bed in het Volkswagen busje
Bekijk ook: