Duurzaam notitieboekje van MOYU

Je herkent het vast wel; je hebt je weer eens laten verleiden tot het kopen van een mooi notitieboekje. En ja, deze keer ga je hem Γ©cht gebruiken… Een paar maanden later ligt hij nog altijd onbeschreven ergens in een la weg te stoffen. Oeps! Yep, zo liggen er hier ook en hele hoop. En ik denk dat dit komt omdat het beginnen in een leeg boekje altijd een beetje ‘eng’ is. Dat eerste recept, de eerste affirmations, het eerste To Do lijstje. Allemaal eng. Want is dit wel het juiste boekje voor dΓ­e notities? Geen idee.

Note: Op mijn website vind je productlinks. Wanneer je via een van deze linkjes of banners een aankoop doet bij de webshop/dienst, ontvang ik hier mogelijk een kleine commissie voor. Jij merkt hier helemaal niks van en het kost je ook nooit wat extra’s. MEGA THANKS als je mij en mijn blog op deze manier support πŸ™‚ Meer info? Klik hier.

Een uitwisbaar boekje

Maar dit keer kocht ik een notitieboek die anders is. Eentje die gelijk in gebruik is genomen en ook nog wel even in gebruik is. Dit is namelijk een duurzaam notitieboekje die je weer kan uitwissen. Geen goed of fout, geen gevoel wat juist moet zijn om die eerste pagina te gaan beschrijven. Gewoon lekker uitwissen als je klaar bent met de notities
die je hebt gemaakt.

duurzaam notitieboekje beschreven bladzijde met een To Do lijst die voor een deel is uitgewist. Doekje en pen.
Super makkelijk om je To Do lijstje weer uit te wissen!

De inhoud

Dat je dit boekje op tientallen manieren kunt inzetten werd mij snel duidelijk bij het doorbladeren van het boekje. Er zitten namelijk meerdere soorten pagina’s in. Hieronder een opsomming:

  • To Do lijstjes
  • Weekplanners
  • Gewoon lijntjes papier
  • Blanco papier
  • Papier met stipjes (0,5 cm)
  • Ruitjespapier (0,5 cm)
Opengeslagen MOYU boekje met een weekplanner
Inhoud van het MOYU notitieboekje, weekplanner
Opengeslagen MOYU duurzaam notitieboekje met lijntjespapier en een pen aan de zijkant
Inhoud van het MOYU notitieboekje, lijntjes papier

Materiaal

Ik schrijf hierboven wel ‘papier’, maar echt papier is het niet. Het ‘papier’ van dit duurzaam notitieboekje is namelijk steenpapier. Steenpapier bestaat voor 80% uit kalksteen en voor 20% uit een speciaal plastic (recyclebaar HDPE plastic).

Dit boekje is dan ook niet geschikt om met een potlood in te tekenen of met een gewone balpen. Bij het boekje krijg je een speciale pen meegeleverd, een soort whiteboard marker, maar dan in pen-vorm, met speciale ‘Frixion’ inkt. Echter kun je dit alleen uitwissen met water. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je tijdens het schrijven alles al weer uitveegt of vlekken maakt.

Lees ook: Goedkope beamer van LifeGoods, een aanrader?

Opengeslagen MOYU duurzaam notitieboekje met ruitjespapier en een pen aan de zijkant
Inhoud van het MOYU notitieboekje, ruitjespapier

Vele soorten en maten

Het leuke van MOYU is dat zij verschillende soorten en maten notitieboekjes aanbieden.

Zelf heb ik een A5 notitieboekje met de bovengenoemde pagina’s erin met een ringband (kleur Peachy Paradise), maar je hebt ze ook in een Premium uitgave met een mooie kaft en dunnere pagina’s. Ga je liever voor iets groter of kleiner? Geen probleem, de MOYU boekjes zijn ook beschikbaar in A4 en A6 formaat. Via deze pagina op Bol.com vind je een mooi overzicht van alle soorten die ze aanbieden.

Bekijk ook: