Goedkope beamer van LifeGoods, een aanrader?

Lekker het WK, EK of andere voetbalwedstrijd met je vrienden kijken. Een gezellige filmavond met je lover of gewoon in je eentje meeschreeuwen met een goed concert. Hoe lekker zou het zijn als je in deze situaties een beamer tevoorschijn kan halen en op groot scherm kunt kijken?

Note: Op mijn website vind je productlinks. Wanneer je via een van deze linkjes of banners een aankoop doet bij de webshop/dienst, ontvang ik hier mogelijk een kleine commissie voor. Jij merkt hier helemaal niks van en het kost je ook nooit wat extra’s. MEGA THANKS als je mij en mijn blog op deze manier support 🙂 Meer info? Klik hier.

Ga je op zoek naar een beamer voor thuis, dan stuit je al snel op exemplaren die van een paar honderd tot zelfs wel drieduizend euro kosten. Slik… Dat is natuurlijk niet helemaal het budget waar je aan zit te denken voor een beamer die je voor de leuke gelegenheden tevoorschijn haalt.

Maar een beamer hoeft helemaal geen rib uit je lijf te zijn. De mini beamer van LifeGoods heeft namelijk een prijs van onder de honderd euro. Prima te doen toch?

Review van de beamer van LifeGoods

(Note: Mijn beamer heeft geen WiFi, maar inmiddels is de LifeGoods Beamer hiermee geüpdate. Deze review zal dan ook niet ingaan op de WiFi functie).

De mini beamer van LifeGoods wordt hier in huis al een tijdje gebruikt. Voor onder andere voetbalwedstrijden, een livestream concert van The Streamers en de Formule 1 weekenden. Het fijne aan deze beamer is dat hij compact is, heel licht is en in een mooie tas wordt geleverd. Hierdoor kun je de beamer makkelijk meenemen naar vrienden, of zonder gedoe (en kwijtrakende onderdelen) opbergen.

Het beeld

Natuurlijk werkt een beamer altijd het beste in een donkere ruimte en zie je vrij weinig als de zon volop aanwezig is in de kamer. In de bios kijk je natuurlijk ook niet naar het scherm zonder dat de lampen uit gaan of gedimd worden. Toch kun je met de beamer van LifeGoods ook prima overdag kijken als je een plek in huis hebt die wat donkerder is. Zoals je hieronder kunt zien hoeft dit echt geen bezemkast of kelder te zijn.

Het beeld van de beamer van LifeGoods in gebruik in een lichte kamer en in het donker
Het beeld van de beamer bij zowel licht als donker.
Wat krijg je bij de beamer?

Alles wat je nodig hebt om direct te kunnen kijken zit er bij.

  • De beamer
  • Lenskapje om de lens te beschermen
  • Kabel voor de stroom
  • Een HDMI- en RCA kabel
  • Afstandsbediening + 2 AAA-batterijen
  • Handleiding
  • Bevestigingsschroef
  • Een handige tas waar alles perfect in past
De inhoud van de tas waarin de beamer kan worden opgeborgen met alle bijbehorende atributen
Inhoud van de tas
Gebruik

De beamer van LifeGoods is heel makkelijk in gebruik:
Je haalt de beamer uit de tas en draait aan de onderkant de bevestigingsschroef er in. Met deze schroef staat de beamer een stukje omhoog gericht. Op deze manier kun je hem op een (salon)tafel zetten en op de muur richten.
Steek de stroomkabel er aan de achterkant in en bevestig het apparaat waarmee je de media gaat afspelen er ook aan. Zet de beamer vervolgens aan en stel met de draaischijven de beamer bij. Je kunt hem kantelen zodat het beeld in de juiste hoek komt en met de andere draaischijf stel je het beeld scherp. Vervolgens kun je beginnen met kijken/gamen.

Lees ook: Zo werk figureren in films en series!

Aansluitingen

Hoewel de Chromecast hier favoriet is (makkelijk Netflix, Videoland of ZIGGO Go streamen), zijn er veel verschillende aansluitingen mogelijk op de beamer. Het heeft een HDMI-aansluiting, RCA-aansluiting, VGA-aansluiting en een USB-aansluiting. Op deze manier is de beamer geschikt voor het aansluiten van onder andere een Nintendo Switch, PS4, WII, PC (via HDMI), laptop, VGA, AC, USB, mediaspelers, koptelefoon, Chromecast en Apple TV. Genoeg mogelijkheden dus!

De aansluitingen van de LifeGoods beamer
De verschillende aansluitingen van de beamer
Geluid

Één van de grootste frustraties van het kijken via een beamer is het geluid. Doordat een beamer vrij warm kan worden, zit in de meeste beamers een koeler. En ja, deze maakt geluid. Dit is ook bij de beamer van LifeGoods het geval. Zonder verkoeling is het simpelweg niet mogelijk om een film af te kijken op een beamer zonder dat deze smelt, of de ondergrond ;). De beamer heeft een ingebouwde speaker aan de achterkant waar verbazend goed geluid uit komt en die ook echt hard kan. Wanneer je de beamer tussen jou en de muur of het scherm in hebt staan is dit echt prima te doen. In het begin kun je het geluid van de koeling nog even horen, maar hier raak je snel aan gewend en het geluid van de film of de game overstemt dit makkelijk. Het is zelfs mogelijk om een externe speaker aan te sluiten. Hier in huis kan de beamer niet aan het plafond of de muur worden geïnstalleerd zodat deze boven je hoofd zit, of zelfs achter je, maar wel is het door de positie van de speaker te verwachten dat het geluid dan iets minder goed te horen is.

Oordeel

Ik ben ontzettend blij met mijn aankoop van deze beamer en raad hem dan ook zeker aan als je voor gelegenheden met een beamer aan de slag wil gaan en hier niet te veel geld aan wil uitgeven! Makkelijk in gebruik, voldoende aansluitingen waardoor hij heel veelzijdig is en met de tas heel makkelijk op te bergen. Inmiddels is deze beamer zelfs uitgebreid met een WiFi-functie waarmee je hem draadloos kan verbinden met je smartphone, tablet of laptop.

Bekijk ook: