Haal het vakantiegevoel in huis met Retroprints – DIY

Het lijkt erop dat de (warme!) zomer nu echt voorbij is. Dit is bij mij altijd hét moment dat ik heimwee krijg naar mooie reizen die ik heb gemaakt. Natuurlijk helemaal nu het reizen al een eeuwigheid geleden lijkt door Corona. Tijd om wat vakantieherinneringen in huis te halen door een super leuke DIY met Retroprints!

Deze blogpost is in samenwerking met Fotofabriek

DIY met Retroprints in lijst

Dit is echt een hele simpele en snelle DIY, maar blijheid gegarandeerd!

Wat ik hiervoor heb gebruikt:

  • 8 Retroprints van Fotofabriek
  • 1 fotolijst 50×70 cm (bijvoorbeeld deze)
  • 1 pakje fotostickers
Voorbereiding

Stiekem is de voorbereiding van dit project het allerleukste; je moet natuurlijk foto’s gaan uitzoeken. Halloooo uren lang oude reisfoto’s kijken en vele ‘ohjaaaa, weet je nog?!’-momentjes. Heerlijk!

Ik koos voor 4 foto’s van mijn reis naar Amerika en 4 foto’s van verschillende bezoeken aan Italië. Het mooiste is natuurlijk als de foto’s die je gebruikt een beetje bij elkaar passen.

Heb je de keuze gemaakt? Dan kun je de Retroprints bestellen! Fotofabriek heeft een super fijne service. De prints zien er mooi uit en worden ook nog eens top verzonden, zodat ze mooi bij je aankomen (geen stress wiehoe!). Bestel je voor 12.00 uur, dan worden ze met een beetje mazzel dezelfde dag nog verstuurd en kun je een dag later losssss met je DIY-project.

Als je toch bezig bent…

Nu je toch weer helemaal in dat vakantiegevoel zit kun je natuurlijk ook gelijk goed doorpakken. Waren er bijvoorbeeld foto’s die de selectie voor de Retroprints nét niet hebben gehaald? Waarom dan niet al deze foto’s afdrukken en ook deze door je hele huis in mooie lijstjes stoppen? Of je wc-deur ermee behangen?

Lees ook: Gecancelde reis door Corona

Aan de slag!

Yes, je Retroprints zijn binnen! Tijd om aan de slag te gaan.

Retroprints

Een kind kan de was doen bij deze DIY. Het enige wat je op dit moment moet doen is de foto’s op een achterkantje plakken (ik gebruikte hiervoor de achterkant van een oude poster), in de lijst doen en neerzetten. Klaar is Kees!

Het vakantiegevoel langer vasthouden

Naast de Retroprints en de foto’s die je extra hebt afgedrukt kun je natuurlijk ook nog een stapje verder gaan. Want geef toe, je hebt nog mappen vol foto’s van verschillende reizen waar je nog nooit iets mee hebt gedaan. Super zonde! Ga er tijdens een regenachtig weekend eens goed voor zitten en maak een mooi fotoboek om lekker doorheen te bladeren op de momenten waarop je even dat vakantiegevoel kunt gebruiken ☀️.

DIY met Retroprints in lijst
Bekijk ook: