Aan Zee Slapen in een huisje op het strand

Aan zee slapen is natuurlijk iets waar we allemaal van dromen als we een dagje op het strand zijn. Hoe heerlijk zou het zijn om wakker te worden en hop, gelijk op het strand te zijn? Bij ‘Aan Zee Slapen’ kun je voor even eigenaar zijn van zo’n heerlijk strandhuisje!

Aan Zee Slapen

Aan Zee Slapen is een organisaties die verschillende strandhuisjes aanbiedt op het strand van Wijk aan Zee. De huisjes bieden plaatst voor 1 tot en met 6 personen en zijn ook geschikt voor kinderen en honden (specifieke huisjes). De huisjes staan allemaal los van elkaar, waardoor je geen last van je buren hebt.

Aan Zee Slapen huisjes vooraanzicht
Vooraanzicht huisjes op de eerste rij

Locatie

Alle huisjes staan op het strand van Wijk aan Zee. Dit is een mooi strand waarbij de zee niet heel ver weg is. Ook is het stuk van het strand waar de strandhuisjes staan niet extreem druk bij mooi weer, wat zeker een pluspunt is! Vlak bij het strand is een grote (gratis) parkeerplaats waar karretjes staan om al je bagage in mee te nemen naar het huisje. Op een prima loopafstand van de huisjes vind je ook een SPAR supermarkt en verschillende restaurantjes. Uiteraard kan er ook gegeten worden bij een van de strandtenten op het strand zelf. Bij de strandhuisjes van Aan Zee Slapen zit Strandpaviljoen De Kust. Hier kun je terecht voor ontbijt, lunch, borrel, diner en daarna nog meer borrel. Verder aan de kustlijn (loopafstand) vind je nog meer verschillende strandtenten. Voor ieder wat wils!

Lees ook: Slapen in een Volkswagen busje in Hotel Not Hotel

Aan Zee Slapen zonsondergang vanaf de veranda van het huisje
Zonsondergang vanaf de veranda van het huisje (Zeezicht huisje)

De huisjes

Bij het boeken kun je voor 2 soorten huisjes kiezen: Een huisje aan de zeezijde, of een huisje aan de duinzijde. De huisjes aan de zeezijde staan op de eerste rij en hebben vrij uitzicht over het strand en de zee. De huisjes aan de duinzijde staan op de tweede rij. Omdat deze gehele rij omhoog geplaatst is, heb je ook in deze huisjes uitzicht op zee. Voordeel van deze duinzijde huisjes is dat je voor het huisje goed uit de wind kan zitten, waar de eerste rij die beschutting niet heeft bij een westenwind.

Alle huisjes zijn uitgerust met een slaapkamer, badkamer met WC/douche/wastafel en de woonkamer met keuken. Het huisje op de foto’s in deze blogpost is geschikt voor maximaal 5 personen. Je moet echter wel redelijk lenig zijn om in het bovenste bed te kunnen klimmen. Prima voor kinderen, voor volwassenen misschien een wat grotere uitdaging.

In de woonkamer staat een slaapbank die een tweepersoons bed vormt. Vanuit dit bed heb je in de huisjes op de eerste rij zicht op de zee en dat is behoorlijk indrukwekkend wakker worden!

Uitzicht vanaf de slaapbank (foto in de middag genomen)

Verder vind je in de woonkamer een ruime eettafel en de keuken die van alle gemakken is voorzien (koelkast met vriesvak, combi magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker en al het nodige bestek en servies). Bij aankomst ontvang je een zeer compleet welkom pakket met onder andere theezakjes, suiker, koffie + filters, kaarsjes, lucifers, afwasmiddel, doekjes, shampoo, douchegel en wellicht zelfs een lekkere fles wijn!

Elk huisje heeft een veranda met een tafel en 5 Γ  6 stoelen. Mocht je met jonge kinderen of een hond op bezoek komen, dan kan er een hekje worden geplaatst bij de opening van de trap voor de veiligheid.

πŸ’‘ Tip: De huisjes staan dicht op elkaar en de veranda’s zijn afgeschermd met een doorzichtig scherm. Huisje nummer 1 zit aan de buitenkant, tegen het strandpaviljoen aan. Deze veranda heeft best wat inkijk vanaf het terras.

De kalender van 2022 is sinds kort beschikbaar! Wees er snel bij en boek jouw huisje om aan zee te slapen!

Na zonsondergang

Bekijk ook: